ERZİNCAN / MERKEZ - Gül-Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okulumuzun Kısa Tarihçesi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı bünyesinde teknik eleman yetiştirmek amacıyla kurulan Okulumuz, 1927 yılında Tali Ziraat Mektebi adı altında kurulmuş olup, üç yıllık bir çalışmadan sonra kapatılarak İpek Böcekçiliği Üretme İstasyonu ve Öğretmen Yetiştirme Kurs Merkezi, 1939 'da Yem Nebatları Üretme Merkezi, 1945 yılında Deneme Tarlası, 1957 yılında Deneme İstasyonu olmuştur. 1963 yılında Bölge Ziraat Okulu, 1970 yılında ad değişikliği ile Ziraat Meslek Okulu, 1972 yılında Deneme Üretme İstasyonu ve Ziraat Meslek Okulu adlarını alarak ihtiyaca cevap verecek teknisyen ve teknik çiftçi yetiştirme amacına yönelmiştir.

1984 yılında kapatılarak Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsü olarak tekrar açılmıştır. 1989 yılında okul kısmı Laborant Meslek Lisesi adıyla tekrar eğitim ve öğretime başlamıştır. 2000 yılında Veteriner Sağlık Meslek Lisesi de eklenerek Veteriner Sağlık ve Laborant Meslek Lisesi olmuştur. 2001 yılında tekrar ad değişikliğiyle Erzincan Zirai Üretim işletmesi Laborant ve Veteriner Sağlık Meslek Lisesi olarak Laborant ve Veteriner Sağlık Teknisyeni yetiştirmeye devam etmiştir.

Daha sonraları Tarım Meslek Lisesi adını alan okulumuz 26.01.2006 tarih ve 5450 sayılı kanun ile Milli Eğitim Bakanlığına devredilmiştir. Hayırsever iş insanı Celal TORAMAN tarafından yeniden yaptırılan okulumuz Gül Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ismini almıştır.

Yayın: 25.09.2023 - Güncelleme: 25.09.2023 21:49 - Görüntülenme: 1353