T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZİNCAN / MERKEZ - Gül-Celal Toraman Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

EBA girişi nasıl yapılır? EBA şifresi nasıl alınır?

Bakanlığımızın  uzaktan eğitim açıklaması ardından 'EBA giriş ekranı' ve 'EBA şifresi alma' gibi aramalar yoğunluk kazandı. Milyonlarca öğrenci, uzaktan eğitim süresince eba.gov.tr üzerinden derslerini takip edebilecek, Liselere Geçiş Sistemi kapsamında merkezi sınava hazırlanan öğrencileri ve Yüksek Öğretim Kurumları Sınavına girecek olanlar da hazırlık sürecine devam edebilecek ancak plaftorma öğrenci, öğretmen veya e-okulda kayıtlı olan veliler giriş yapabiliyor. Peki, EBA girişi nasıl yapılır? EBA şifresi nasıl alınır?

 

 

  •  

EBA Öğrenci Şifresi Alma Adımları

meb_iys_dosyalar/24/01/965055/dosyalar/2020_03/17153322_Eba_Yifresi_NasYl_AlYnYr_OYRENCY_2019__Eba_Yifresi_alma.mp4

Bakanlığımız dünyada etkili olan yeni tip corona virüs (Kovid-19) salgınına karşı alınan tedbirler doğrultusunda (MEB) 23 Mart Pazartesi gününden itibaren Eğitim Bilişim Ağı (EBA) ile evde eğitim sürecine geçileceğini duyurdu.  Peki, EBA öğrenci girişi nasıl yapılır? İşte şifre almanın adımları ve EBA giriş ekranı...

17-03-2020

 

EBA'YA NASIL GİRİLİYOR? 

EBA'ya eba.gov.tr adresinden erişilebiliyor. Plaftorma öğrenci, öğretmen veya e-okulda kayıtlı olan veliler giriş yapabiliyor. Öncelikle öğrencilerimizin EBA şifrelerini almaları gerekiyor.

17-03-2020

 

 

 

 

 

Öğrenci olarak EBA'ya nasıl giriş yapılır? 

"EBA Giriş" ekranında Öğrenci → EBA yolunu izle. "EBA Giriş" ekranına yönlendirileceksiniz.

17-03-2020

 

 

 

 

 

 

EBA şifresi nasıl oluşturulur? 

EBA şifresi iki farklı şekilde oluşturulabilir:

a) "EBA Hesabı Oluştur" butonu ile:

Bir defaya mahsus olmak üzere "EBA Hesabı Oluştur" butonuyla veline ya da öğretmenlerine başvurmadan EBA şifreni belirleyebilirsin. Bunun için:

"EBA Hesabı Oluştur" butonuna tıkla.

e-Okul bilgilerini girip "Giriş" butonuna bas.

EBA hesabın için yeni şifreni belirle. Kendinin ya da velinin e-posta adresini ve cep telefonu numarasını gir ve "Şifre Oluştur" butonuna tıkla.

Girmiş olduğun cep telefonu numarasına gelen doğrulama kodunu gir ve "Gönder" butonuna bas.

Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni gir.

Güvenlik kodunu girip ve "Gönder" butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

b) Veline ya da Öğretmenlerinden Birine Başvurarak Şifre Oluşturma:

EBA Giriş ekranında Öğrenci -> EBA yolunu izle. EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin.EBA Giriş ekranında TC Kimlik Numaranı ve velinden ya da öğretmeninden edindiğin tek kullanımlık şifreyi gir.

Güvenlik kodunu gir ve "Gönder" butonuna tıkla.

Bir aktivasyon yöntemi seç:

"Veli Bilgileriyle Aktivasyon"u seçersen açılan ekranda velinin TC Kimlik Numarasını ve ekrandaki güvenlik kodunu girerek "Giriş Yap" butonuna tıklamalısın.

"e-Postayla Aktivasyon"u seçersen "Aktivasyon Kodu Gönder" butonuna basmalısın. Sisteme kayıtlı e-posta hesabına gönderilen aktivasyon kodunu "Aktivasyon Kodunu Gir" bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek "Giriş Yap" butonuna tıklamalısın.

"Cep Telefonuyla Aktivasyon"u seçersen "Aktivasyon Kodu Gönder" butonuna basmalısın. Sisteme kayıtlı cep telefonu numarana gönderilen aktivasyon kodunu "Aktivasyon Kodunu Gir" bölümüne yazıp ekrandaki güvenlik kodunu girerek "Giriş Yap" butonuna tıklamalısın.

Aktivasyon adımını geçtikten sonra açılan ekranda EBA hesabın için "Yeni Şifreni Belirle" ve "Kaydet"e tıkla.

Adımları eksiksiz tamamladıysan EBA Giriş ekranına yönlendirileceksin. Bu ekranda TC Kimlik Numaranı ve EBA hesabın için belirlediğin yeni şifreni girmelisin.

Güvenlik kodunu girip "Gönder" butonuna bastığında "Ana Sayfa"ya ulaşacaksın.

17-03-2020

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.03.2020 - Güncelleme: 02.09.2023 12:49 - Görüntülenme: 249
  Beğen | 1  kişi beğendi